Recensies

De ontdekking van mijn ‘afgestemd’ schrijven.

Dan kan het dus zomaar gebeuren dat je van jezelf ontdekt dat je op een bijzondere manier schrijft. Tijdens een Ondernemers Coachingstraject bij Veronique Prins moest ieder zijn vernieuwde Homepage en Over Mij pagina voor zijn eigen website schrijven. Geen enkel probleem voor mij want ik schrijf veel en graag als manier om mijn gedachten te ordenen.

Anderen in de groep hadden er beduidend meer moeite mee. Een droge opsomming van je eigen levensverhaal ging nog wel maar een sprankelend verhaal werd het niet echt.
Mijn aanbod naar o.a. Marie-José Wissink en Colinda Mertens om hun verhaal te schrijven werd in dankbaarheid ontvangen.

Ik stond zelf versteld van mijn ‘weten’ in het schrijven en wat het effect daarvan op de ander is. Ik vind mezelf niet een echte ‘schrijver’ of journalist maar zou eerder willen zeggen dat het ‘energetisch of afgestemd schrijven’ is.

Ik zet mijn schrijven in voor jouw websiteteksten of een andere tekst die je nodig hebt maar ik heb nog iets moois ontdekt in dit proces.

Als jij al tijden worstelt met de vraag wat je wilt in je leven of je werk dan zet ik jouw levensverhaal (na een ontmoeting) op papier.
Wat er dan kan gebeuren is dat na het lezen van mijn tekst over jou, je helder hebt wat je wilt of juist niet!

Hieronder lees je wat zij van mijn tekst en werkwijze vonden:

De recensie van Marie-José Wissink

‘Een homepage maken en een Over mij pagina. Geef mij een klant en schilderingen, een kwast en een doek en ik ga vrijuit en werk intuïtief. Maar om mijn levensverhaal toegankelijk te maken voor eenieder en mijn diensten en passie te etaleren in woorden, dat vind ik zó moeilijk. Ik zat helemaal klem en deed mezelf en mijn potentiële klanten tekort met de woordenbrij die ik zelf had opgeschreven. Daarom heb ik Nicky verzocht of zij hier iets moois van wilde maken.

Dat wilde ze en kan ze en zelfs snel en adequaat. Ze is goed, heel goed.
Als ik me afstem op haar dan zie ik haar voor me met een gouden pen. Nou, die gouden pen hanteert ze ook!

Ze belde me en ze las voor wat zij van mijn brij had gemaakt. De pagina’s zouden uitstekend passen op een vijf sterren menu voor energetische teksten. Ik hoorde het aan en begon te huilen. Ze raakte me zo diep met haar woorden waarin ze vertelde wat ik het liefste doe, waar ik goed in ben, waar ik mensen mee verder help op hun levenspad.

Lieve Nicky, dank je voor je prachtige teksten. Ik voel me zo opgelucht en blij! Nu kan ik weer stralen en velen met mij. Weet dat je me enorm hebt geraakt en dat je mijn ‘kern’ naar voren haalde. Je maakte me zichtbaar en zette me liefdevol in de etalage.’

Marie-José Wissink

De recensie van Colinda Mertens

‘Ik ben een echte prater en mondeling ontzettend vaardig, maar als ik als ondernemer teksten moet schrijven breekt het zweet me uit. Hoe zet ik dit nu op papier? HELP!

En toen kwam Nicky. Nicky heeft een gave om gebrabbel om te zetten in prachtige duidelijke teksten. De woorden die uit haar pen komen zijn krachtig, maar tegelijkertijd ludiek. Toen ik de over mij pagina die zij had herschreven las, werd ik helemaal emotioneel. Zo mooi was ik door haar beschreven.

Het lijkt wel of zij mij beter kent dan wie dan ook, om zo over mij te kunnen schrijven. Terwijl ze me niet eens kent.

En ze doet het ook nog super snel!

Worstel jij als ondernemer ook zo met teksten voor je website, e-book, etc. dan is Nicky jouw reddende engel.’

Colinda Mertens