Nicky Beentjes

Kleurexpert en interieur- en identiteit vormgever

nicky beentjes feng shui kleuradviseur

Hi,

Mijn naam is Nicky Beentjes (1962)

Geboren in Mijdrecht als oudste van 3 meisjes. Leesfanaat en liefhebber van zelfgemaakte appeltaart met. Samenwonend in Haarlem in een huis vol kleur en een computer vol reisfoto's.


Opgeleid als grafisch en interieurontwerper. Gek op astrologie, kleur, mooie stoffen en behang. Reizen naar Zuid-Oost Azië (India), Thaise rode curry en sinds de jaren 90 gegrepen door alles Feng Shui en Energie. Gevoelsmens en Denkhoofd.

Kleurexpert en Interieur- en Identiteit Vormgever voor als je leven uit balans voelt, je zoekt naar wat je nu echt wilt en toe bent aan een nieuwe start. Voor jezelf, in je werk en je huis.

Van grafisch en interieurontwerp naar Feng Shui en Kleur


Ik had er nog nooit van gehoord. Van Feng Shui. Tot ik, halverwege de jaren 90, tijdens een vakantie in een mega boekhandel in San Francisco terecht kwam. Ik keek bij ontwerp en vond er een prachtig vormgegeven boek over Feng Shui.

Het boek ging over Ch'i energie, interieur, astrologie en Feng Shui (Foeng Schwee). Ik voelde direct, dit is mijn pad. Alles wat me interesseerde kwam in dit boek samen. Jaren van studie volgden.

Van Feng Shui rolde ik in het Energie/Healing werk en vandaar in Chinese Voedingsleer en Chinese en Japanse Astrologie. Alles heeft zijn waarde en pas ik, waar dat kan, toe in mijn projecten. Het was allemaal interessant maar werd qua aanbod steeds verwarrender.

Ik wilde focus, dat ene iets dat zou maken dat alles ineens bij elkaar hoorde. Ik vertaalde mijn diensten naar de 5 elementen, een van de basisprincipes uit de Feng Shui. Het klopte en toch bleef ik het gevoel houden dat er iets miste. Ik zocht een 'toversleutel' maar leek hem maar niet te kunnen vinden. Totdat...

Feng Shui kompas analyse - Vital Living
Nicky Beentjes - Vital Living - kleur- en stijladvies
Nicky Beentjes - Vital Living - Chinese Astrologie


Kleur bleek mijn 'toversleutel'


Kleur valt me altijd en overal op. Ik houd van kleurige shawls en woon, eet en fotografeer kleur. En ik help al meer dan 20 jaar mensen met kleuren kiezen voor hun interieur.

Toen ik dan ook een Kleuropleiding tegen kwam die Kleur op een andere manier gebruikte dan ik al jaren deed was ik verkocht. De diepere en symbolische betekenis van Kleur daar ging het om. Wat dat betekent voor jou in je privé en in je werk.

Kleuren hebben ieder een frequentie en beïnvloeden daardoor hoe jij je voelt en de sfeer in de ruimte, dat wist ik al. Maar dat Kleur ook meer over jezelf vertelt en je kan helpen te ontdekken welk werk bij je past dat was nieuw voor me en resoneerde. Dit was de ontbrekende schakel in mijn bedrijf.

Voordat ik de Kleuropleiding tot Persoonlijke Kracht Kleur Coach begon deed ik eerst zelf de Kleurtest.

De kleuruitslag verraste me enorm. Kleuren die ik echt nooit had verwacht. In plaats van mijn favorieten zwart, rood en fellere kleuren kwamen er zachtere kleuren uit zoals crème, wit en mint gecombineerd met okergeel en donkerpaars. Geen kleuren die ik in mijn kledingkast had maar... al heel lang wel in mijn interieur!


3 Kleur Pijlers in mijn leven


Het bleek dat 'mijn kleuren' correspondeerden met 3 thema's: Spiritualiteit, Creativiteit en Identiteit. Twee daarvan begreep ik wel:
Spiritualteit > Alles Feng Shui
Creativiteit > Ontwerpwerk
De laatse pijler, Identiteit maakte in een klap alles duideijk. Eindelijk begreep ik mijn fascinatie en liefde voor Chinese en Westerse Astrologie, Human Design en Numerologie. Al deze systemen gaan namelijk over wie je bent. Mijn derde pijler: Identiteit.

De balans vinden tussen boeken wijsheid en vertrouwen op mijn intuïtie dat bleek mijn Kleurthema. Het verklaarde mijn honger naar kennis en aan de andere kant het verlangen om mijn innerlijke weten meer te gebruiken.

Identiteit bleek de onderbelichte schakel in mijn werk. Het verklaarde waarom ik graag met bestaande interieurs werk. Die vertellen iets over wie jij bent, wat jij belangrijk vindt. Jouw interieur weerspiegelt 'jouw identiteit' en als jij de behoefte voelt om iets in je interieur te veranderen dan zegt dat feitelijk dat er iets in jou en je leven is veranderd.


Identiteit, de verborgen drijfveer in mijn bedrijf

Wie ben jij?
Wie ben je als ondernemer?
Wie ben je als merk of als bedrijf?


Welke kleuren geven welke betekenis aan wie je bent, wat je wilt en hoe je dat het makkelijkste bereikt? Dat is wat ik voor je onderzoek aan de hand van mijn Kleur Identiteit Traject.

Een traject dat ik inzet voor klanten die hun (thuis) interieur willen veranderen of voor zichzelf niet goed helder hebben welke richting ze op willen na een vaak lastige periode.

Maar ook voor de ondernemers die aan alles voelen dat het tijd is voor een koerswijziging in hun bedrijf of dienstverlening. Die hun enthousiasme voor dat wat ze in de loop der jaren bijgeleerd hebben willen vertalen naar een nieuw aanbod, een nieuwe richting en daarmee een andere doelgroep willen aanspreken.

Je krijgt helder welke nieuwe identiteit en welk nieuw pad zich gaat ontvouwen. En ontdekt welke kleuren je daar het beste bij ondersteunen. Door die kleurcombinaties te dragen, te gebruiken in je interieur en/of te vertalen naar je merk, je logo, op je website en social media berichten of grafische uitingen zul je merken dat de juiste mensen je weten te vinden.

Wie je bent en wat je doet is in overeenstemming met wat je uitstraalt.

Meer over het Kleur Identiteit Traject

Gebruik de verborgen kracht van Kleur en Energie en versterk de verbinding met jezelf
        'Life is supposed to be fun!'

Dat wist ik als klein meisje al... ;-)

Daarom houden we het simpel.
Laat mij je inspireren met Kleur en Oosterse Wijsheid
voor een huis dat voelt als thuis en een 'kleurrijke' zaak!

Wat zou je me willen vragen? Hoe kan ik je helpen?

>