Over mij

Nicky Beentjes,
Inspirator voor lichter leven en Feng Shui Consultant

Nicky Beentjes

Weten zonder Woorden

Ik was een stil en verlegen meisje. Praatte thuis wel maar op de kleuterschool hield ik een jaar lang mijn mond dicht. Kinderen in de klas hadden me om iets uitgelachen. Het is uiteindelijk helemaal goed gekomen want praten doe ik volop. Alleen heb ik niet altijd woorden nodig om te weten wat jij wilt.

Bijzonder eigenlijk want ik heb me vaak afgevraagd waarom ik geen vragen stelde aan mijn klanten. Om zo de input te krijgen voor een grafisch of interieurontwerp of tegenwoordig een tekst. Nu weet ik dat dat ‘weten’ zonder vragen mijn grootste talent is.

Jeugd

Ik ben de oudste van 3 meisjes en groeide op in een harmonieus gezin. Geboren in Mijdrecht en op mijn 14e verhuisd naar Vinkeveen, naar een oude nog te verbouwen boerderij.

Letters tekenen, recepten verzamelen, Chinese en Westerse Astrologie, kleurenleer, numerologie, I Tjing… alles had mijn belangstelling. De boeken die ik erover kocht op mijn twaalfde staan nog steeds in mijn kast.

Na het VWO en de Grafische MTS en in loondienst als ontwerper van digitale presentaties volgde ik in de avonduren nog een opleiding Lay-Out en Interieurontwerp. In 1996 start ik mijn ontwerpbureau voor grafisch en interieurontwerp.

Feng Shui en Online Marketing

In 1997 tijdens een vakantie in San Francisco stuit ik op boeken over Feng Shui, er klikt iets. Dit is mijn pad, voel ik. Jaren studie volgen en er komt energiewerk (Clearing en Healing) bij. Ik gebruik het allemaal in mijn werk.

In 2011 geef ik me op voor een ondernemerstraining bij Open Circles. Ik ga volledig kopje onder in alles wat met online marketing te maken heeft. WordPress websites, bloggen, gratis weggever, mailinglijst, Social Media. Ik focus me volledig hierop en verlies de connectie met mijn eigenlijke werk.

Het ‘Licht’ zijn

In 2014 zie ik tijdens een hypnose sessie mezelf met een ‘lichtje’ in mijn handen. Dit is wat ik diep van binnen wil. Het ‘Licht’ zijn voor anderen, mijn aanwezigheid, mijn inspiratie die voldoende is om de verandering in mijn klanten in gang te zetten. Op welk vlak dan ook.

Het verrast me. Kan ik dat wel? Wie gelooft dat nou? Twijfel volgt. Maar steeds komt weer terug dat ‘het Licht’ zijn voor anderen mijn ware pad is. Maar hoe dan?

Afgestemd schrijven

Ondertussen schrijf ik de hele dag. Blogs voor mijn sites over Feng Shui en Chinese Voedingsleer. Teksten van anderen die ik vind ‘schuren’ redigeer ik, gewoon omdat ik het niet kan laten. Ik werk samen met een Amerikaanse vriend om spirituele teksten naar het Engels te vertalen. Het voelt goed, het stroomt.

Woordenvanger

Dan ontdek ik dat ik goed ben in schrijven voor anderen. Jouw persoonlijke verhaal opschrijven zonder dat jij daar al teveel input voor geeft. Zoals je bijvoorbeeld doet als je je eigen pagina schrijft voor op je website.

Het is alsof ik een antenne heb om je met schrijven duidelijk te maken wat jouw pad is. Waar jij voor mag gaan staan, wat jij mag gaan neerzetten in de wereld.

Het maakt me duidelijk dat ik mijn talent voor schrijven, het weten zonder woorden, mag gaan combineren in mijn huidige werk als Inspirator voor lichter leven en Feng Shui Consultant.

Voor jou

ā€‹Praktisch betekent dat:

 • Inspiratie geven met mijn blogs en telefonisch (Licht Gesprek)
 • Helder Hoofd Sessies (Energy Clearing op afstand) voor meer rust en focus in jezelf
 • Het in balans brengen van je omgeving, je interieur. Feng Shui toepassen bij verbouwingsplannen, kleur- en indelingsadviezen geven

Ik houd van…

Versgebakken appeltaart, Thaise rode curry, reizen naar India, Terschelling, fotograferen, films als Untouchables, The Marigold Hotel, Lion en Heat. De muziek van U2 en Peter Gabriel maar ook van die lekkere dansnummers uit mijn jeugd (durf het bijna niet op te schrijven ‘Dancing Queen van Abba’… ;-))

Ik woon in Haarlem samen met mijn partner en zonder kinderen in een huis uit 1911. Het engste wat ik ooit deed was een parachutesprong en een van de beste boeken die ik ken is Vraag en het wordt gegeven van Esther en Jerry Hicks.

Mijn levensmotto is Life is supposed to be Fun. Ofwel ik zie altijd een oplossing en houd het lekker licht en luchtig. Humor zal je redden šŸ˜‰

Kernwoorden

 • Ik voel aan wat je bedoelt zonder dat je het mij helemaal hoeft uit te leggen.
 • Ik ben intuĆÆtief en tegelijkertijd praktisch en down-to-earth. Als het eenvoudiger kan dan doen we dat ook.
 • Ik bruis van de ideeĆ«n en zie bijna sneller een oplossing dan dat jij je vraag geformuleerd hebt.
 • En… ik kijk naar het geheel, holistischAlles om jouw leven leuker en lichter te maken en je als persoon te laten groeien naar diegene die je wilt zijn.

  Direct beginnen met ‘Lichter voelen’?

  > lees meer over een Helder Hoofd Sessie

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save