Nicky Beentjes

Kleurexpert en Feng Shui Life Coach bij Vital Living Feng Shui

nicky beentjes feng shui kleuradviseur

Hi,

Mijn naam is Nicky Beentjes (1962)

Geboren in Mijdrecht als oudste van 3 meisjes. Leesfanaat en liefhebber van zelfgemaakte appeltaart met. Samenwonend in Haarlem in een huis vol kleur en een computer vol reisfoto's.


Opgeleid als grafisch en interieurontwerper. Gek op kleur, mooie stoffen en behang. Reizen naar Zuid-Oost Azië (India), Thaise rode curry en sinds de jaren 90 gegrepen door alles Feng Shui, Chinese Astrologie en Energie. Gevoelsmens en Denkhoofd.

Kleur Coach en Vormgever voor als je leven uit balans voelt, je zoekt naar wat je nu echt wilt en toe bent aan een nieuwe start. Voor jezelf, in je werk en je huis.

Van grafisch en interieurontwerp naar Feng Shui en Kleur


Ik had er nog nooit van gehoord. Van Feng Shui. Tot ik, halverwege de jaren 90, tijdens een vakantie in een mega boekhandel in San Francisco terecht kwam. Ik keek bij ontwerp en vond er boeken over Feng Shui. Ik viel op het boek omdat het grafisch mooi vormgegeven was.

Het boek ging over Ch'i energie, interieur, astrologie en dus Feng Shui. Ik voelde een sterke connectie en wist direct dit is mijn pad. Helemaal omdat ik van kindsaf aan al bezig was met Astrologie om te ontdekken wie ik was en wie de ander. Jaren van studie volgden.

Van Feng Shui rolde ik in het Energie/Healing werk en vandaar in Chinese Voedingsleer en Chinese en Japanse Astrologie. Alles heeft zijn waarde en pas ik, waar dat kan, toe in mijn projecten.

Toch bleef ik zoeken naar focus, dat ene iets dat zou maken dat alles ineens bij elkaar hoorde en klopte. Het lukte me bijna, door mijn dienstverlening te vertalen naar de 5 elementen. Elke dienst een element. Het voelde goed en toch ook weer niet helemaal. Wat was het dat ik steeds maar niet zag?

Als je zelf ook een grote belangstelling hebt en iedereen om je heen roept dat focus de oplossing is dan kun je er behoorlijk wanhopig van worden als dat maar niet lukt. Kiezen wilde ik niet, ik zocht naar mijn toversleutel. En die vond ik...

Feng Shui kompas analyse - Vital Living
Nicky Beentjes - Vital Living - kleur- en stijladvies
Nicky Beentjes - Vital Living - Chinese Astrologie


Kleur was mijn toversleutel

Waarom was ik daar niet eerder op gekomen? Kleur valt me altijd en overal op. Ik koop en draag graag kleurige shawls, woon, eet en fotografeer kleur. En ik help al meer dan 20 jaar mensen met kleuren kiezen voor hun interieur.

Toen ik dan ook een opleiding tegen kwam die Kleur op een andere manier gebruikte dan ik al jaren deed was ik, net als bij de Feng Shui, verkocht. De diepere betekenis van Kleur daar ging het om. En... wat dat betekent voor jou in je privé en in je werk.

Dat kleuren je beïnvloeden en een bepaalde trilling hebben wist ik al, ik pas het niet voor niets al jaren toe in het interieur. Maar dat je kleur ook kunt gebruiken om voor jezelf zaken duidelijk te krijgen en jouw ware pad te ontdekken, dat was een andere, fascinerende insteek naast de astrologie die ik gebruik.

Ik deed de Kleurtest, de basis van dit traject en wat een inzichten!

De uitslag van de test verraste me erg. Kleuren die ik echt nooit had verwacht. In plaats van zwart, rood en fellere kleuren kwamen er zachtere kleuren uit zoals crème, wit en mint maar okergeel en donkerpaars uit. Echt helemaal niet verwacht.

Tot ik in mijn huis om me heen keek en met een schok besefte... hé dat is bijzonder! Ik heb al jaren die kleuren in mijn interieur!
Het zijn mijn Kracht- en Balanskleuren, de kleuren die mij op een onbewust niveau steunen en aanwijzingen geven hoe ik mijn leven het liefste leid. De balans tussen kennis opdoen en vertrouwen op mijn intuïtie. Het verklaarde mijn honger naar kennis en aan de andere kant het verlangen om meer te kunnen 'zijn'.

Kleur is mijn toversleutel, eindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plek en is de naam Kleurrijk Leven geboren. Want dat is het waar ik jou in begeleid. Een Kleurrijk Leven waarin je mag zijn wie je bent, doet wat je het liefste wilt vanuit een veilige basis, een huis dat voelt als thuis.


De 5 pijlers van Kleurrijk Leven

Vanuit mijn holistische visie zijn er 5 pijlers of elementen die jou dichterbij een Kleurrijk Leven brengen:

Pijler 1 is Energie, wat voed jou en geeft je de energie om je droom achterna te gaan
Pijler 2 is Richting, wat zijn je talenten en kwaliteiten die je meegekregen hebt en kunt inzetten voor je droom
Pijler 3 is Mindset, hoe zorg je voor heldere gedachten en meer zelfvertrouwen
Pijler 4 is Ruimte, wanneer gun je jezelf de ruimte om te groeien en heb je een fysieke veilige plek die jou ondersteunt in je droom
Pijler 5 is Passie, wat zijn jouw drijfveren die maken dat je werkelijk kiest voor je droom

Alle pijlers samen vormen het Kleurrijk Leven Programma, waarin je zelf kiest waar je mee begint en welke pijlers jij nodig hebt. Vooralsnog is de eenvoudigste manier om te beginnen, je interieur.


De start is... de Kleurtest

De Kleurtest geeft je de inzichten die je nodig hebt als je het gevoel hebt dat je op een kruispunt in je leven belandt bent. Als je de 50 nadert en ineens beseft... ik wil nog graag iets anders met mijn leven. Een ander pad volgen dan tot nu toe. Nu ben IK aan de beurt.

Tegelijkertijd weet je niet goed wat je dan wilt alleen dàt je het anders wilt. Ander werk, andere relatie, ander huis of een ander interieur... op welke verandering stuur jij aan? Ik raad je aan om te beginnen met de Kleurtest. Je begint dan bij jezelf, bij wat je werkelijke verlangen is, wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en vanuit welke drijfveren jij het liefste leeft en de dingen doet.

Dan zul je merken dat alles steeds meer op zijn plek valt en je veel beter je koers kunt bepalen.
Want de kleuren, jouw Blauwdruk die uit de test komt vertelt je alles wat je nodig hebt.

Vervolgens kun je met die kleuren aan de gang. Voor jezelf qua kleding en voor in huis. En... als basis voor de huisstijl van je bedrijf. Ik ondersteun je er graag in met coaching, inspiratie en ontwerp.

Lees meer over de Kleurtest        'Life is supposed to be fun!'

Dat wist ik als klein meisje al... ;-)

Daarom houden we het simpel.
Laat mij je inspireren met Kleur en Oosterse Wijsheid
voor een kleurrijk leven en een huis dat voelt als thuis.

Jouw huis kan ook de basis zijn voor positieve verandering

Een huis dat 'jou' uitstraalt en tegelijkertijd vrienden en familie met open armen ontvangt. En misschien wel die nieuwe relatie in de toekomst als je nu alleen woont.

Een thuis met jouw ziel. Een huis dat verbonden is met wie je bent en wie je graag zou willen zijn. Met de spullen die je koestert om hun mooie herinneringen.

Dat is mijn belofte aan jou. Een huis waarin je jezelf mag en kunt zijn. Een huis dat je welkom heet in jouw eigen stijl met jouw Kleuren en een optimale Feng Shui voor een Kleurrijk Leven.

Wat zou je me willen vragen? Hoe kan ik je helpen?

>