Over mij

​Nicky Beentjes

Weten zonder Woorden

Ik was een stil en verlegen meisje. Praatte thuis wel maar op de kleuterschool hield ik een jaar lang mijn mond dicht. Kinderen in de klas hadden me om iets uitgelachen. Het is uiteindelijk helemaal goed gekomen want praten doe ik volop. Alleen heb ik niet altijd woorden nodig om te weten wat jij wilt.

Bijzonder eigenlijk want ik heb me vaak afgevraagd waarom ik geen vragen stelde aan mijn klanten. Om zo de input te krijgen voor een grafisch of interieurontwerp of ​een tekst. Nu weet ik dat dat 'weten' zonder vragen mijn grootste talent is.

Jeugd

Ik ben de oudste van 3 meisjes en groeide op in een harmonieus gezin. Geboren in Mijdrecht en op mijn 14e verhuisd naar Vinkeveen, naar een oude nog te verbouwen boerderij.

Letters tekenen, recepten verzamelen, Chinese en Westerse Astrologie, kleurenleer, numerologie, I Tjing... alles had mijn belangstelling. De boeken die ik erover kocht op mijn twaalfde staan nog steeds in mijn kast.

Na het VWO en de Grafische MTS en in loondienst als ontwerper van digitale presentaties volgde ik in de avonduren nog een opleiding Lay-Out en Interieurontwerp. In 1996 start ik mijn ontwerpbureau voor grafisch en interieurontwerp.

​Ervaring​ in loondienst

Digitale beeldschermpresentaties voor dia- en overheadprojectoren, dat was mijn eerste baan. Op een van de eerste computers in Nederland. Ik maakte ze voor grote bedrijven als Akzo Nobel, Schiphol Airport, Postbank, ING, Twijnstra Gudde en Ericsson. Jaarverslagen vertaald naar dia's en overheadsheets. In mijn eigen bedrijf ontwierp ik logo's en huisstijlen, CD-hoesjes, introfilmpjes en ​toen er nog geen WordPress was, websites​.

Tegenwoordig ​ontwerp ik ​graag e-books, rapportages​, mooie gedrukte boekjes​, folders​, flyers of kaarten.

Feng Shui en ​Vormgeving

In 1997 tijdens een vakantie in San Francisco stuit ik op boeken over Feng Shui, er klikt iets. Dit is mijn pad, voel ik. Jaren studie volgen en er komt energiewerk (Clearing en Healing) bij. Ik gebruik het allemaal in mijn werk. In 2011 volg ik een aantal business trainingen bij Open Circles over online marketing. En in ​2017 rond ik een opleiding Chin Food Consulent af voor Chinese 5 Elementen Voedingsleer (geli​nkt aan Feng Shui).

​Toch ​ben ik nog steeds ​de vormgever en ontwerper. Blijf ik meedenken met ondernemers en mooie dingen maken op de computer. E-books, fysieke boekjes, folders, visitekaartjes​, rapporten voor mijn klanten en de hand-outs (boekjes) voor Workshops die ik zelf geef.

​​​​De Energie van Schoonheid en Design

​Waar ik ook ben, wat ik ook doe, automatisch valt mijn oog altijd op wat mooi en bijzonder is. Geraakt worden, een 'aahhh gevoel' ervaren dat is waar ik naar op zoek ben en wat ik wil creëren voor ​​jou.
​Of het nou een folder of een interieur is, een foto​, tekst ​​of hoe jij je ​zult voelen na een Clearing.

​Het enige dat dat vraagt is openstaan voor verandering. Want alleen als je bereid bent om te veranderen en een stap buiten je comfortzone te zetten kan je leven ​een andere richting op.

​Ik houd van...

Versgebakken appeltaart, Thaise rode curry, reizen naar India, Terschelling, fotograferen, films als Untouchables, The Marigold Hotel, Lion en Heat. De muziek van U2 en Peter Gabriel maar ook van die lekkere dansnummers uit mijn jeugd (durf het bijna niet op te schrijven 'Dancing Queen van Abba'... ;-))

Ik woon in Haarlem samen met mijn partner en zonder kinderen in een huis uit 1911. Het engste wat ik ooit deed was een parachutesprong en een van de beste boeken die ik ken is Vraag en het wordt gegeven van Esther en Jerry Hicks.

Mijn levensmotto is Life is supposed to be Fun. Ofwel ik zie altijd een oplossing en houd het lekker licht en luchtig. Humor zal je redden 

​Waar kun jij ondersteuning bij gebruiken?

​Is dat het maken van een folder, flyer, beursmateriaal?
Of juist meer flow in je bedrijf met Feng Shui?

Bel gerust voor ​overleg naar 06 - 5320 5588 of stuur een berichtje naar nicky@vital-living.nl