Doe de muren maar wit want anders lijkt de ruimte nog kleiner

feng shui kleuradvies

"Ik dacht we doen de muren maar wit want anders lijkt de ruimte nog kleiner..."

Het is een uitspraak die ik vaak hoor bij mijn interieuropdrachtgevers en die niet helemaal waar is.

Natuurlijk geeft de kleur wit een gevoel van ruimte maar juist door contrast in kleur te gebruiken ontstaat er meer diepte in je interieur.

Het lastige is vaak dat je alleen niet zo goed weet welke kleuren dan wel. 
Helemaal als je van nul af begint, je huis of appartement nog in aanbouw is en je geen enkele referentie hebt.

Factoren als lichtval, vloerkeuze, type raambekleding en meubilair zijn zaken die invloed hebben op hoe de kleur uitvalt. Daarom is het handig om vanuit een van te voren bedacht Feng Shui Kleurplan te werken.

Maar zelfs met een plan is een kleur toepassen best spannend.

Een kleurverhaal uit de praktijk

Vorige week was ik bij het net opgeleverde appartement van mijn klant. In het appartement was nog helemaal niks. Geen vloer, geen gordijnen of luxaflex alleen maar prachtig gestucte wanden... met kleur.

Kleuren die ik uitgezocht had vanuit een Feng Shui perspectief en het verlangen van de klant naar een lichte, vrolijke zomerse strandsfeer in hun nieuwe appartement.

Curaรงao is hun favoriete plek maar ook een mooie zomeravond op het strand in Nederland voor een wandeling en een glaasje wijn op het terras is genieten.


Vanuit het Feng Shui Kleurpalet heb ik een 9-tal kleuren gekozen die de klant de mogelijkheid geven de kleuren steeds op een andere manier te combineren.

Van een aantal lichte tinten (zoals wit met een lichte groenblauw zweem en hele zachte beige tinten) tot een zonnige caramel tint, een donkere petrol (blauwgroene) kleur en een vergrijsde stevige roze in de slaapkamer.

Donkere kleur op de wand
Warme caramelkleur

Twijfel bij de klant

Waar de vrouw mijn idee voor zich zag, was de man des huizes wat twijfelachtiger... die donkere kleur is dat wel mooi?
Toch gingen ze akkoord met de door mij voorgestelde kleuren uit het Kleurplan en de toepassing ervan in hun appartement.


Het appartement heeft verschillende plafondhoogten (tot ruim 4 meter) en een aantal schuine wanden die een uitdaging vormen. Maar... het is gelukt en de sfeer is licht, ruimtelijk en zonnig geworden, zelfs als het buiten wat somberder weer is.

En het leuke?

Nu de kleuren erop zitten is de man des huizes fan van de donkere blauwgroene kleur en krijgen ze van de bezoekers tot nu toe volop complimenten over het totale kleurgebruik en de fijne lichte sfeer in het appartement.

Wat mij betreft... missie zeer geslaagd ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ (nu nog verder inrichten)

kleuradvies

Een kleurvraag over jouw interieur?


Sta je in dubio voor andere kleuren in jouw woonkamer, slaapkamer of werkruimte?

Stuur je kleurvraag naar nicky@vital-living.nl of ...

Boek een Feng Shui Kleuradvies on-the-Spot dan kom ik met een armvol verfwaaiers jouw kant op en kun je de dag daarna direct verf halen en aan de slag ๐Ÿ™‚

Over de auteur

Nicky Beentjes  -  Kleurexpert en Feng Shui Life Coach voor een huis dat voelt als thuis en een leven waar je weer blij van wordt. Ik werk met de kracht van Kleur en Energie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>