5 Elementen Astrologie – Yin Hout

© Nicky Beentjes - ​​Een bloem staat symbool voor Yin Hout

Astrologie, oosters of westers, uit India, China of Japan... het maakt mij niet uit, het blijft altijd fascinerend om te ontdekken wie ​ik ben en wie de ander is. Misschien heb jij dat ook wel.

In Feng Shui gebruik je astrologie om jezelf te leren kennen maar vooral om jezelf te verbeteren en je koers te bepalen.

Het bijzondere daarbij is dat de 'issues' in ​jouw 5 elementen ​geboortekaart ​ook vaak terug te vinden zijn in het huis waarin je woont.

Daarom 10 weken lang een reis langs de 5 elementen in hun Yin en Yang vorm. Met als aftrap de Yin Hout (Yi Wood). Wat is essentieel voor de 'Yin Hout Daymaster' zoals je dat noemt.

Daymaster betekent het element van je dag (bovenste rij, 2e van links of 3e van rechts). Het element van de dag waarop je geboren bent. Je hebt daarbij 10 mogelijkheden: Yin Hout, Vuur, Aarde, Metaal of Water of Yang Hout, Vuur, Aarde, Metaal of Water.

Elk element heeft zijn eigen karakter en kenmerken.

Yi Wood - Yin Hout

​Ben jij een Yin Hout voor de dag (daymaster)?
Dat ontdek je met de gratis Feng Shui 5 Elementen Calculator​
Het gaat dan om de tweede positie vanaf links (of de derde positie vanaf rechts) gezien. Het element van je dag.

Onder de tekst DAY in de calculator staat dan Yi en -Wood
ofwel Yin Hout

Als je de WAYIP kaart hebt besteld dan heb je al wat kernwoorden gekregen die jouw eigen Daymaster (dagelement) beschrijven.


Charmant

Yin Hout mensen zijn vaak charmant en onderhoudend vandaar dat ze vaak te vinden zijn als netwerkers, sprekers en politici.
 Ze hebben echter ook een manipulatieve kant net als de Yin Metaal (Xin Metal) daymasters.

Snelle denker

Als Yin Hout ​ben je een snelle denker, kom​ je een probleem tegen dan heb​ je razendsnel een oplossing gevonden omdat ​jij zaken vanuit verschillende perspectieven kun​t bekijken. Het komt echter ook voor dat jouw oplossing wat te ondoordacht is omdat je je niet zoveel aangetrokken hebt van de details. ​

Goed in communicatie

​​Als Yin Hout ben je goed in commuicatie, je spreekt gemakkelijk. Je bent ook erg sociaal. Als je nog niet wist dat spreken een van jouw talenten is, kun je een keer een training of workshop volgen. En... kom meer in contact met anderen ook al voelt dat in het begin wat onwennig.

​Communiceren hoort bij je en is een misschien nog verborgen talent voor je dat je gemakkelijk kunt ontwikkelen.

​Klimop, bamboe, bloem

Yin Hout ​staat symbool voor klimop, bamboe en ​bloemen. Zachte en flexibele planten en bloemen. Wat ze nodig hebben is ondersteuning van anderen omdat ze zelfstandig niet erg goed groeien. Denk maar aan klimop die een muur (steun) nodig heeft. Hoe meer support ze van anderen krijgen hoe verder ze komen.
Heb je een Yin Hout in je vriendenkring? Ondersteun ze dan in wat ze doen.

Loslaten is lastig

Yin Hout mensen geven om en zorgen voor hun geliefden en vrienden. ​Je blijft in contact. Nadeel van deze eigenschap is dat ​je het ​lastiger vind​t om mensen, liefdes en vriendschappen los te laten nadat de banden verbroken zijn.

Houden van win-win

​​Als Yin Hout ​ga je voor een win-win in alles. In een relatie ​kie​s je voor een gelijkwaardig partnerschap, ​je bent bereid om alles te geven als jij dat ook doet.

Yin Hout en Yang Metaal

​Yin Hout combineert goed met een Yang Metaal daymaster omdat de Yang Metaal de daadkracht heeft om de vele plannen​, ideeën en strategieën van de Yin Hout uit te voeren. De Yang Metaal brengt ​jou richting en een doel.

​Heb jij zelf een Yin Hout Daymaster en is je partner of een goede vriend van je Yang Metaal voor de dag dan is het niet voor niets dat die persoon in je leven is.

In de 5 elementen cyclus controleert het metaal het hout (een bijl hakt een boom om, een mes snijdt de bloemen af). Die controle maakt dat de Yin Hout tot grote bloei kan komen.

​Ben jij een Yin Hout voor de dag? ​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *